Etusivu     Minä     Vaaliteemat     Musiikki ja teatteri     Liike Nyt
Minä
Olen Minna Engström - vaimo, äiti, yrittäjä ja muusikko - ja uskon palavasti pienyrittäjyyteen, jonka menestyksen takana ovat hyvinvoivat työntekijät.

Olen 52-vuotias pienyrittäjä Klaukkalasta Nurmijärveltä. Työuraani olen tehnyt ravintola-alalla ravintoloitsijana ja kahvilanpitäjänä sekä hevostaloudessa ratsastuskoulun omistajana. Olen rakastanut eläimiä jo pienestä tytöstä. Hevostytöksi tulin 70-luvulla, kun pääsin isovanhempieni mukana hevosen selkään Luukin ulkoilualueella. Sen jälkeen aikuisena minulla on ollut hevosia, koiria ja kissoja - tällä hetkellä vain yksi koira.

Kiinnostus leipomiseen ja ruuanlaittoon innosti kokeilemaan siipiä myös ravintola-alalla ja tällä hetkellä minulla on ihana pieni kahvila Helsingissä.

Pitkäaikaisena yrittäjänä olen joutunut kokemaan myös riskien konkretisoitumisen mitä karmeimmalla tavalla. Yhtiön kiinteistön myynti vuonna 2014 johti ostajan nostamiin oikeusprosesseihin 1,5 vuotta kauppojen jälkeen. Seurauksena lumipalloefektimäinen vyöry, jossa yhtiö haettiin konkurssiin ja kulut korvaussummineen ja oikeudenkäyntikuluineen, mukaan lukien konkurssipesän erittäin mittavat kulut, tulevat nousemaan pilviin. Näistä ei pienyrittäjän tuloilla selvitä koskaan. Vaikeimpina aikoina minua auttoi tietoisuus ja todisteemme siitä, että kiinteistö olisi ollut vain pienillä korjauksilla moitteeton eikä siihen olisi tarvittu ostajien vaatimia ja toteuttamia lähes 300 000 euron korjauksia. Kuitenkin kiinteistön hinta oli vain 495 000 euroa.


Näiden tapahtumien seurauksena minulle on tärkeää, että epäkohdat ja epäoikeudenmukaisuudet, koskien kiinteistökauppojen home- ja piileviä vikoja, konkurssilainsäädäntöä ja ulosottolainsäädäntöä, otetaan julkisesti puheeksi ja korjataan - myös muiden kun yrittäjien kohdalla.

Kuulisin mielelläni Sinun kokemuksiasi näiden ja muidenkin, iloisempien asioiden tiimoilta. Laita minulle sähköpostia, jos haluat kertoa tilanteestasi - olen ainakin vertaistukenasi kuuntelemassa.
minna@minnaengstrom.fi

 Minna
Copyright 2019 © JM All Rights Reserved.